Ontmoet een Taalvriend

Zoek je een leuke activiteit om samen met jouw Taalvriend te doen? Deze tips geven je zeker inspiraties.
Cultuur
 

Film

Als jouw Taalvriend ook van film houdt, dan kunnen jullie samen naar de bioscoop gaan. Ga naar een film in de taal die jullie willen oefenen. Nadien kunnen jullie over de film praten.

Voor een overzicht van het programma van alle bioscopen in Oost-Vlaanderen, klik hier.

Vind je geen leuke film in de bioscoop, kijk dan naar een DVD. Op de website http://www.vlaamsefilm.be vind je alvast enkele leuke Nederlandstalige films. Je vindt deze films in de videotheek, maar ook in de bibliotheek kan je leuke films ontlenen.

Theater – en Dansvoorstellingen

Zoek je nog meer uitdaging, dan kan je samen naar een theater- of dansvoorstelling gaan. In Vlaanderen wordt het toneel zelden ondertiteld. Maar als je iets niet begrepen hebt, dan kan jouw taalvriend na de voorstelling meer uitleg geven. Bekijk het programma van de culturele centra van jouw stad of gemeente.

Op de website Uit in Vlaanderen vind je heel veel informatie. Je kan er zoeken naar activiteiten in jouw stad of gemeente.

Musea

Bezoek samen met jouw taalvriend een museum. Dit levert jullie zeker en vast een interessant gespreksonderwerp op.

 Op de website Museum in zicht vind je een overzicht van alle musea in Oost- Vlaanderen.

 


Sport
 

Samen sporten

Sporten jullie allebei graag? Oefen dan je talen terwijl je samen met jouw Taalvriend sport. Samen voetballen, wandelen, fietsen, etc. en nadien genieten van een welverdiend drankje. Je kan er zeker van zijn dat jullie elkaar veel zullen vertellen.

Ga naar een sportcentrum in de buurt om samen wat te badmintonnen, squashen, spinnen,...

Doe een leuke wandeltocht in de provincie Oost-Vlaanderen. Voor tips surf je naar http://www.wandelroutes.org/wandelroutes-oost-vlaanderen.php. Of vind leuke fietsroutes in de provincie Oost-Vlaanderen: http://www.fietsroute.org/Fietsroutes-Oost-Vlaanderen.php

Samen naar sport kijken

Het kan leuk zijn om samen met jouw Taalvriend naar een sportwedstrijd te kijken. Je kan samen naar het voetbal gaan of afspreken om een basketbalwedstrijd te volgen. Maar je kan ook gewoon afspreken om op TV een match te volgen op café, bij jou thuis,…

Je inschrijven in een sportclub

Schrijf je in in een sportclub. Daar wordt zeker veel Nederlands gesproken en zo vind je vanzelf enkele Taalvrienden.

 


Varia
 

Eten en drinken

Spreek af op café of op restaurant met één of meer Taalvrienden voor een gezellige babbel. Of nodig je Taalvriend thuis uit om samen jouw specialiteit klaar te maken. Tijdens het koken zullen jullie ongetwijfeld heel wat aflachen en het eten achteraf zal zeker smaken.

Een cursus volgen in het Nederlands

Voor volwassenen worden heel wat cursussen georganiseerd zoals bloemschikken, mechaniek, koken, etc. Voor sommige opleidingen moet je heel weinig Nederlands kennen, voor andere opleidingen is een stevige basiskennis noodzakelijk. Informeer je hierover bij de inschrijving.Op de website onderwijs vlaanderen vind je informatie over alle scholen die cursussen voor volwassenen aanbieden. Je vindt er zeker ook iets dat jij leuk vindt.

Krantenruil/Filmruil

Lees eens een krant in een vreemde taal en check nadien bij je taalvriend of je alles goed begrepen hebt. Je kan ook dvd’s uitwisselen met je taalvriend, je kiest zelf of je kijkt met of zonder ondertitels.

Tip: Op www.metrotime.be kan je Metro in twee talen lezen.

Gezelschapsspelen

Een andere leuke manier om samen te oefenen is een gezelschapsspel spelen. Kies voor spelletjes waarbij je moet communiceren met de andere spelers. Enkele aanraders: Time’s up, Taboe, De kolonisten van Catan, De Weerwolven van Wakkerdam, Machiavelli, etc.


 
 
Contact FAQ