Faq

 
Heb je vragen? Hieronder vind je alvast een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Ben je hiermee niet geholpen? Neem dan contact met ons op.

Is mijn Nederlands goed genoeg om deel te nemen aan TaalMix?
 

Je moet over een basiskennis Nederlands beschikken om deel te nemen aan Taalmix.
Jouw Taalvriend zal geen les geven. Maar in het gesprek met jouw Taalvriend kan je al het Nederlands dat je al geleerd hebt gebruiken en oefenen. Jouw Taalvriend zal je helpen om beter Nederlands te spreken.

Weet je niet zeker of je voldoende Nederlands kent om deel te nemen?

Doe de test!

Als je in enkele zinnen kan antwoorden op de volgende vragen, dan kan je zeker deelnemen:
   - Wat heb je vorig weekend gedaan?
   - Wat doe je morgen?
   - Welk eten maak je graag klaar?
   - Beschrijf het huis of appartement waarin je woont.


Kan ik als Nederlandstalige ook een taal leren met TaalMix?
 

Niets belet Nederlandstaligen om met een Taalvriend hun kennis van een vreemde taal bij te spijkeren. Je kiest als Nederlandstalige dan een partner die als moedertaal de taal spreekt die jij wil oefenen. Zorg wel dat je reeds een basiskennis bezit van deze vreemde taal.

Spreek duidelijk af wanneer je welke taal oefent. Anders loop je het risico vaker de taal te spreken die jullie allebei het best kennen.Ik krijg te vaak berichten van andere Taalvrienden.
 
 • Als je even niet wilt afspreken en je ontvangt een verzoek van een Taalvriend, dan kan je een e-mail sturen naar die persoon. Je legt uit dat je op dit moment geen Taalvriend zoekt.
 • Als je even niet meer gecontacteerd wil worden:
  •  Log in. Ga naar profiel wijzigen. Vink het vakje aan bij ‘Mijn profiel non-actief maken’. Jouw naam is nu niet meer zichtbaar voor andere Taalvrienden.
  • Wil je opnieuw gecontacteerd worden. Ga naar profiel wijzigen, vink het vakje uit bij ‘Mijn profiel non-actief maken’.
 • Wil je nooit meer gecontacteerd worden?
  • Log in. Ga naar profiel verwijderen en volg de instructies.
  • Wil je opnieuw een Taalvriend worden, dan moet je opnieuw registreren en een nieuw profiel aanmaken.


Kunnen anderen mijn persoonlijke gegevens zien?
 

Andere Taalvrienden kunnen jouw e-mailadres niet zien. 

De volgende gegevens zijn wel zichtbaar voor andere Taalvrienden: Voornaam -  Naam - Moedertaal - Geslacht – Geboortejaar - Woonplaats  - Interesses -  Persoonlijke boodschap.ik vind geen taalvriend in mijn eigen stad of gemeente.
 

In Oost-Vlaanderen zijn er 62 steden en gemeenten. Het is goed mogelijk dat je niet onmiddellijk een geschikte Taalvriend in jouw eigen gemeente of stad vindt. Als je bereid bent om je te verplaatsen kan je ook op zoek gaan naar een Taalvriend in een stad/gemeente in jouw buurt.

Kijk op het kaartje naast het registratieformulier of surf naar Google Maps (vul jouw adres in en zoom uit) om te zien welke steden en gemeenten in jouw buurt liggen.

De gebruiksvoorwaarden
 

Iedere Taalvriend gaat akkoord met de gebruiksvoorwaarden van de website. Klik hier om deze voorwaarden te lezen. 
Contact FAQ